us_flag

Tom Nordlie

- I FRI DRESUR

Tom Nordlie har opplevd mange oppturer og noen nedturer som fotballtrener. Han er avgjort en av de mest karismatiske profilene i idretts Norge og det går nok ikke lang tid før han igjen gestikulerer fra sidelinjen på ulike arenaer i Norge!

De som har opplevd Tom Nordlie som foredragsholder har latt seg engasjere, og begeistre.  Vi i Best Company er stolte over å kunne tilby Tom Nordlie til våre kunder

HVA SNAKKER TOM OM?
¬    Hvordan takle medgang og motgang?
¬    Ledelses filosofi
¬    Motivasjon
¬    Konfliktløsning
¬    Pedagogikk

Tom Nordlie sier bl.a.
”Samhold, lagspill, evnen til å fungere godt med seg selv og med hverandre er viktig for å kunne oppnå resultater og sammen arbeide fram en suksess.
Både suksess og fiasko styres av vår evne til å fungere optimalt som fellesskap i møte med de konkrete utfordringer vi står overfor. Etter årene i norsk fotball føler jeg at jeg vet en del om dette…”

Hans seminarer har allerede gledet mange, ikke minst i forbindelse med bedriftssamlinger der de ansatte trenger en ny giv.

Om noen skulle ha glemt hva den tidligere toppsvømmeren har utrettet som fotballtrener, siterer vi fra Wikipedia;


Oppturer

•    Opprykk til eliteserien med Odd Grenland og Start
•    Gjenreiste den gamle storhet Sandefjord
•    Sølv i eliteserien med Start og vinner av Kniksenprisen
•    Cupmesterskap med Lillestrøm
•    Ansatt på høsten som redningsmann og berget Viking og Kongsvinger fra nedrykk

1988-1997:
Det første tiåret av trenerkarrieren trente Tom Nordlie lokale klubber i Oslo-området. Skedsmos damelag i 2. divisjon, Løvenstad i 3. divisjon, 2. divisjonsklubbene Lørenskog, Strømmen og Skjetten, samt Bærum i 1. divisjon. I to år var han også assistenttrener for Strømmen.
1998-1999: Ble landskjent da han førte Odd til eliteserien og etablerte klubben greit med en 7. plass i debutsesongen.
2000-2003: Tre bitre tap i kvalifiseringskamper. Nedrykk til 1. divisjon med Vålerenga i 2000 etter tap for Sogndal i kvalifiseringen. Etter et år som TV-ekspert ble det knepne tap for Brann og Vålerenga etter å ha ført Sandefjord til 3. plass i 1. divisjon og kvalifisering i både 2002 og 2003.
2004-2006: Tre år med jubel. Suverent opprykk fra 1. divisjon med Start i 2004 og sølv i eliteserien 2005 etter å ha ledet med 6 poeng til ferien. Lå på 13. plass i juli året etter da Stig Inge Bjørnebye tok over og førte klubben opp på 6. plass. Tok i september 2006 selv over Viking som lå på sisteplass i eliteserien og berget klubben opp på 11. plass. Byttet jobb med Lillestrøms trener Uwe Rösler etter sesongen.
2007-2009: 4. plass i eliteserien og cupmesterskap med Lillestrøm i 2007. Lå på 13. plass i mai året etter og gikk av. Nye trenere overtok og berget plassen. Tok over Kongsvinger i september 2008 da klubben lå 5 poeng under streken på 15. plass i 1. divisjon. Endte på 13. plass og berget plassen med 5 poengs margin. Året etter lå Kongsvinger på 3. plass når Nordlie byttet jobb i august 2009 og overtok Fredrikstad som da lå på 14. plass i eliteserien.