us_flag

Thore Henki Holm Hansen

Få har vel opplevd mer her i livet enn den tidligere MC-lederen og country artisten Henki! Hans liv er bl.a. beskrevet i en bok Per Asle Rustad skrev for få år siden – men også etter dette har hans liv fått mye påfyll av drama og medieoppslag!  

Mannen med ni liv har kommet hjem fra sin siste krig mot amerikanske myndigheter, med flere seirer enn han kunne ha håpet på i sine villeste drømmer.
(foto: Bjørn E. Melbye)

Enkelte vil nok spørre seg; hvilken seier? og over hvem? Dette er noe av det Henki, som han bare kalles, vil snakke om i sitt foredrag/kasseri hvor det også vil være rom for et par tre musikalske innslag med ham. Hans siste album kom i 2011.

Wikipedia oppsummeres hans liv på en grei måte.

Her er noe av bakgrunnen for hans konflikt med amerikanske myndigheter som nylig ble endelig avsluttet….

Han kan nå reise fritt til USA på vanlig turistvisum.

Den siste dommen for manglende fremmøte for retten i 1981 blir nå slettet for utgått foreldelsesfrist under ankebehandlingen.

Dermed er søksmålet han vant mot CIA i 2002 for å ha orkestrert det hele aktivt igjen, og vil tvinge de berørte myndigheter å måtte komme med ett utkast til forlik på de $15,000,000 han vant ganske omgående, ellers blir denne erstatning rettskraftig, uten mulighet til verken anke eller forlik, da den står uimotsagt, og ble kun lagt på hyllen i påvente av at den underliggende kriminelle tiltalen blir avgjort i Thores favør, hvilket er nettopp det som er i ferd med å skje.

Narkodommen som har vært Se og Hørs favoritt emne om Thore er nå bevist å kun være basert på en DEA agents “minne” om deres møter og telefonsamtaler, da han innrømmet under siste rettssak at han hadde unnholdt alle båndopptak fra disse fra Storjuryen som utstedet tiltale den gang, hvilket gjør hele tiltalen ugyldig da det er bevist at alle disse ble tatt opp på bånd.

Avtalen for henleggelse av en tiltale for mord i 1978 og umiddelbar løslatelse mot å si seg skyldig til medvirkning etter tilfellet står nå for fall, da aktor i den saken tillott seg å komme med uttalelser til en journalist i år om tilfellet, hvilket gjør sivil saken mot ham for drapsforsøk ved missbruk av offentlig embete aktiv igjen, da han påstod Thore hadde tatt livet av en mann, to dager før mannen beviselig hevet sin ledighets trygd, og risikerer nå å miste både sin advokatbevilgning og selv bli sent til fengsel, noe som vil få alvorlige følger for både ham og hans meget velstående familie, da han er fortsatt leder av det største advokatfirmaet i dette fylket, som han arvet fra sin far.

Denne tiltalen ble henlagt som foreldet allerede 2 år før avtalen ble fremlagt dommeren, hvilket gjorde at han ikke hadde myndighet til å akseptere noen som helst avtale, og må nå skrinlegges, da manglende myndighet kan bringes på banen når som helst, og kan ikke foreldes under Floridas lovgivning.

Advokaten som fremmer begjæringen om henleggelse er henrykt, da han var i stand til grave frem en kopi av domsavsigelsen hvor tiltalen for medvirkning ble henlagt i 1977, noe som han mener betyr ett betydelig forlik på det sivile søksmålet langt forut for en rettssak, om denne mannen ønsker å unngå de seriøse følger en offentliggjøring av hans ugjerning nå ville få for både seg og familien, og advokaten ser for seg ett betydelig bidrag til sin egen pensjonskasse, bare fra sin andel av dette forliket.

Nå kan dere høre Thore lese utsnitt om alle disse sakene fra sin biografi, Fredløs Biker, og komme med egne spørsmål fra salen for å kunne få ett bedre innblikk i alt som står for fall, samt høre ham spille flere av låtene fra sin siste cd Hell on Two Wheels.

Vel møtt.