us_flag

Øystein Wiik

Øystein Wiik er kjent både i Norge og internasjonalt for sin fantastiske stemme. Han har medvirket på en rekke plater, og sunget fra utallige scener. Han skriver musicals, og er en ettertraktet foredragsholder og inspirator. Øystein Wiik debuterte som Jesus i 1978, og siden har det bare slag i slag...

FOREDRAG

Jeg stilte meg selv spørsmålet: Hvordan kan min kunnskap og mine erfaringer fra den internasjonale musikkteaterarena hjelpe mennesker som skal prestere på andre felt?

Resultatet er blitt en serie foredrag med humor og historier fra det jeg har opplevd fra uttallige forestillinger og scener. Litt musikalsk krydder også, for å få tid til å tenke etter, samt teknikker for å hente frem krefter, inspirasjon, hvordan man kontrollerer nerver, og mye, mye mer.

For tiden er følgende foredrag aktuelle:

  • "Instant performance – å prestere i sannhetens øyeblikk". Varighet 60 min - 75 min.
  • "Instant performance – del 2". Varighet 2 - 4 timer.
  • "Konsentrasjon, Kreativitet og Hukommelse". Varighet 4-6 timer.

BAKGRUNN

Utdannelse: Statens Teaterhøyskole
Gitarstudier ved Østlandets Musikkonservatorium
Sangstudier i Oslo, Wien, Bologna, London

Øystein Wiik debuterte som Jesus i musikalen Godspell ved Den Nationale Scene i Bergen i 1978. Dette førte til engasjement ved Oslo Nye Teater, og deretter Det Norske Teatret i Oslo,med roller som Philip i "You never can tell", Tony i "West Side Story", Rum Tum Tugger i "Cats", Theo i "Piaf", Motel i "Spelemann på taket".

Øystein Wiiks internasjonale gjennombrudd kom med hovedrollen Jean Valjean i Les Misérables ved Det Norske Teatret. Musikalprodusenten Cameron Mackintosh engasjerte Wiik til å spille samme rolle først ved Raimund Theater i Wien og deretter i originaloppsetningen ved The Palace Theatre i London.

Wiik har også sunget på store europeiske scener i roller som Judas i "Jesus Christ Superstar", Che i "Evita", Peter Wessel i "Tordenskiold", Barinkay i "Sigøynerbaronen". Sou Chong i "Smilets Land". Sweeney i "Sweeney Todd". The Phantom i "The Phantom of the Opera", Anatoli i "Chess", Alberto Knox i "Sofies Verden", Vincent i "Vincent van Gogh". Harry Driscoll/ James Milligan i "Frendelaus".