us_flag

Einar Lunde

Vi er utrolig stolte over å kunne presentere Einar Lunde som en del av vår portefølje – en av landets mest kjære TV profiler gjennom flere tiår! Einar Lunde kan bookes til konferanseledelse, debattledelse, møteledelse, konferansier, foredrag, kåserier, video oppdrag, voice-overs etc. Oppdragene kan gjennomføres på norsk eller engelsk.

Ingen har vært ankermann i så mange nyhetssendinger på norsk TV som Einar Lunde. Da han hadde sin siste sending mandag 27.september 2010, var det på dagen 40 år etter at han ledet sin første Dagsrevy som den første faste programleder i NRK-flaggskipets historie.

Hundrevis av landets fremste politikere og næringslivsledere har vært gjester i Lundes studio. Han har intervjuet, ledet dueller, debatter og ved siden av nyhetene, ledet to TV-aksjoner, Utenriksmagasinet og utallige Nobelsendinger og vært utenrikskorrespondent i Afrika.

Men Einar Lunde har opplevd så mye mer – veldig mye mer:

Einar Lunde har selv vært fengslet to ganger – den ene gangen skulle han vært henrettet, men ble reddet i siste øyeblikk og løslatt mot kausjon betalt av den svenske stat! Den andre gangen ble han til slutt utvist på livstid og plassert på første fly ut av landet. Problemet var at det flyet skulle til et land der Einar var enda mer uvelkommen!

Einar har vært persona non grata i seks diktatoriske land for sin kritiske journalistikk, men har klart å snike seg inn i de flere av dem – uten visum. Det ble et farlig liv. Som utenrikskorrespondent i NRK har han dekket kriger, sult katastrofer, flomkatastrofer og stått ansikt til ansikt med døden mange ganger. Underveis har han møtt og intervjuet mange av verdens mest kjente personer. Han har et vell av nervepirrende, dramatiske, fargerike og humoristiske opplevelser å fortelle om. Og Einar Lunde er god til å fortelle. Han har mottatt flere priser for sin journalistiske innsats og skrevet to bøker om sine eventyrlige opplevelser – bøker som til sammen er kommet ut i 12 opplag.

Over 40 år foran kamera i NRK har gitt ham unik innsikt, erfaring og kompetanse som nå kan komme andre til nytte – Einar kan, på engelsk og norsk, lede konferanser, debatter, være konferansier, holde foredrag og kåserier og delta i videoproduksjoner

Dette er noen av de foredrag og kåserier som tilbys

Behov for å løse opp litt på en tung fagkonferanse eller seminar? Få deltakerne til å tenke på noe annet en stund, oppleve noe spennende, ja, rene galskapen, og likevel få med seg viktige verdier?

Da kan vi med varmt hjerte og med hjertet i halsen anbefale dette kåseriet:  

“VILLE, VÅGE, VINNE.”

-       MEN ER DET LURT Å GÅ PÅ RØD LØPER MED JOGGESKO?»

Et ellevilt møte med Gro Harlem Brundtland, Zimbabwes diktator Robert Mugabe, og en kliss naken norsk stortingspolitiker på et direktør-kontor i Afrika.

I kåseriet tar Einar Lunde oss med på et Dagsrevy-oppdrag til en krigssone. Det høres umiddelbart alvorlig ut, men det hele utvikler seg - for ikke å snakke om innvikler seg -aldeles vanvittig dramatisk og humoristisk. Fra første stund oppstår det hindre som synes komplett uoverkommelige. Midt oppi all galskapen berører kåseriet verdier som kreativitet, motivasjon, ha fokus, nettverksbygging, og aldri, aldri gi opp selv om livet står på spill. Og kanskje, og bare kanskje- kan det komme en bonus helt til slutt. Den som overlever underveis – får svaret.

Spennende og humoristisk. Midt i blinken som rosinen i pølsa på et fag-seminar eller fag-konferanse.

Ca. 1 time

Litt bakgrunnsstoff dersom du har bruk for det:

Ingen har vært ankermann i så mange nyhetssendinger på norsk TV som Einar Lunde. Da han hadde sin siste sending mandag 27.sept. 2010, var det på dagen 40 år etterat han ledet sin første Dagsrevy som den første faste programleder i NRK-flaggskipets historie.

Hundrevis av landets fremste politikere og næringslivsledere har vært gjester i Lundes studio. Han har intervjuet, ledet dueller og debatter og ved siden av nyhetene, ledet to TV-aksjoner, Utenriksmagasinet og utallige Nobelsendinger og vært utenrikskorrespondent i Afrika.

Men Einar Lunde har opplevd så mye mer - veldig mye mer: Han vært fengslet to ganger - den ene gangen skulle han vært henrettet, men ble reddet i siste øyeblikk og løslatt mot kausjon betalt av den svenske stat! Den andre gangen ble han til slutt utvist på livstid og plassert på første fly ut av landet. Problemet var at det flyet skulle til et land der Einar var enda mer uvelkommen!

Einar har vært persona non grata i seks diktatoriske land for sin kritiske journalistikk, men har klart å snike seg inn i flere av dem - uten visum. Det ble et farlig liv. Som utenrikskorrespondent i NRK har han dekket kriger, sultkatastrofer, flomkatastrofer og stått ansikt til ansikt med døden mange ganger. Underveis har han møtt og intervjuet mange av verdens mest kjente personer. Han har et vell av nervepirrende, dramatiske, fargerike og humoristiske opplevelser å fortelle om.

«BØR MAN GÅ PÅ RØD LØPER MED JOGGESKO?»

Et ellevilt møte med Zimbabwes diktator Robert Mugabe, Gro Harlem Brundtland, og en kliss naken norsk stortingspolitiker på et direktørkontor i Afrika. Les mer...

«MIRAKLET I SØR-AFRIKA»

Et møte med Nelson Mandela og Desmond Tutu. Les mer...

«VI KJØRTE OVER TO BARN»

Om kulturkollisjon ,mobbejustis og akutt livsfare i Sudan. Les mer...